آرتروسکوپی چیست ؟ نحوه عمل ، مزایا و معایب آرتروسکوپی زانو

آرتروسکوپی چیست؟
Surgical operation for knee arthroscopy micro surgery in hospital operating theater emergency room of traumatology and orthopedics.

آرتروسکوپی یک عمل جراحی است که پزشکان برای مشاهده ، تشخیص و درمان مشکلات داخل مفصل استفاده می کنند. اگر شما التهاب مفصل دارید، مفصل زانویتان آسیب دیده یا به مرور زمان به آن آسیب رسانده اید، پس پزشک شما ممکن است آرتروسکوپی را توصیه کند. در هر مفصل می توانید آرتروسکوپی داشته باشید. معمولا، این کار روی زانو، شانه، آرنج،مچ پا، لگن یا مچ انجام می شود.

نحوه عمل آرتروسکوپی

پزشک شما در بیمارستان یا اتاق عمل سرپایی جراحی آرتروسکوپی را انجام می دهد. یعنی می توانید همان روز به خانه بروید. نوع بی حسی که شما دریافت خواهید کرد به مفصل بستگی دارد و مشکلی که جراح شما به آن مشکوک است. ممکن است بیهوشی عمومی باشد (حین عمل جراحی هوشیار نیستید) که پزشک شما آن را از طریق ستون فقرات به شما تزریق میکند . همچنین ممکن است منطقه ای را که انجام عمل جراحی است بی حس کند.

جراح شما، وسیله ای مخصوص به نازکی مداد را از طریق یک برش کوچک به اندازه یک سوراخ دکمه وارد می کند. او از ابزاری به نام آرتروسکوپ استفاده می کند که دارای لنز دوربین و نور است. آرتروسکوپ این امکان را به او می دهد که داخل مفصل را ببیند. دوربین تصویری از مفصل را روی صفحه نمایش می دهد. جراح ، مفصل را با مایع استریل پر می کند تا آن را بشکافد ،بنابراین مشاهده برای وی راحت تر میشود.

انواع بریس زانو

جراح شما داخل مفصل را نگاه خواهد کرد ، مشکل را تشخیص داده و تصمیم می گیرد در صورت وجود مشکل به چه نوع جراحی نیاز دارد. اگر به عمل جراحی نیاز دارید، جراح شما وسایل مخصوصی را از طریق برش های کوچک دیگر به نام پورتال وارد می کند. او از آنها برای برش، تراشیدن، درک و لنگر زدن به استخوان استفاده خواهد کرد. اگر پزشک شما تصمیم بگیرد که برای رفع مشکل به عمل جراحی سنتی، “باز” نیاز دارید، او ممکن است همزمان با عمل جراحی آرتروسکوپی شما این عمل را انجام دهد. پس از آن، آرتروسکوپ برمیدارد و زخم را با نوار یا بخیه مخصوص می‌بندد.

دوره ریکاوری و مراقبت های بعد از عمل

ممکن است بعد از عمل درد کمی در مفصل داشته باشید. پزشک ممکن است داروهای ضد درد را تجویز کند. او همچنین ممکن است آسپرین یا داروهای دیگری برای جلوگیری از لخته شدن خون تجویز کند. همچنین اکثر پزشکان برای جلوگیری از لخته شدن خون بعد از عمل جراحی ، جوراب آنتی آمبولی را نیز توصیه میکنند. ممکن است در هنگام بهبودی به عصا، اسپلینت ، بریس پا و یا یک چوب زیر بغل برای پشتیبانی هنگام حرکت نیاز داشته باشید. سعی کنید حتما کفش طبی و راحت بپوشید و اگر میخواهید از کفش های خودتان استفاده کنید حتما کفی طبی داخل کفش بگذارید.

جراحی آرتروسکوپی معمولاً منجر به درد مفاصل و سفتی کمتری نسبت به جراحی باز می شود. بهبودی نیز به طور کلی به زمان کمی لازم دارد.

تنها زخم های کوچکی را خواهید داشت که ابزارهای آرتروسکوپی از طریق آن ها وارد بدن شما شده بودند. روز بعد از عمل، شما ممکن است بتوانید باند های جراحی را برداشته و آنها را با نوارهای کوچک جایگزین کنید تا محل بخیه ها را بپوشانید. پزشک شما بعد از یک یا 2 هفته بخیه های عمل را میکشد.

در حالی که زخمهای شما بهبود می یابد، باید محل زخم را تا حد ممکن خشک نگه دارید. به این معنی که هنگام دوش گرفتن آنها را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید. البته پزشک شما نیز حتما توصیه هایی به شما خواهد کرد که هنگام رفتن به خانه از چه فعالیتهایی دوری کنید. اغلب می توانید در طی چند روز بعد از عمل به روال عادی زندگی برگردید. بهبودی کامل مفصل به طور معمول چند هفته طول می کشد. بازگشت به حالت عادی ممکن است چندین ماه طول بکشد. توانبخشی یا تمرین های خاص می تواند به سرعت بهبود شما کمک کند. پزشکتان به شما خواهد گفت که کدام یک از روش های آن بی خطر است.

عوارض

عوارض آرتروسکوپی نادر است و در کمتر از یک مورد از 100 مورد اتفاق می افتند (یک درصد). در صورت بروز عوارض، می توان به عفونت ، لخته شدن خون ، آسیب رساندن به رگ های خونی یا اعصاب و خونریزی بیش از حد یا تورم اشاره کرد. حتی خود ابزارهای جایگذاری مفصل مصنوعی نیز می تواند در حین عمل شکسته شود.

در صورت بروز هر یک از این علائم،فوراً با پزشک تماس بگیرید:

  • تب
  • دردی که بدتر می شود
  • تورم شدید
  • دلهره یا سوزن زدن
  • تغییر رنگ یا بو مایعی که از زخم خارج می شود

کلید واژه: آرتروسکوپی چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید