راه های درمان لنف ادم

درمان لنف ادم | محور پزشکی

درمقاله قبل تحت عنوان ” لنف ادم چیست؟ ” به بررسی بیماری لنف ادم و علائم و دلایل آن پرداختیم، در این مقاله روشهای درمان لنف ادم را بررسی خواهیم کرد.

درباره بیماری لنف ادم

لنف ادم یا انسداد و التهاب عروق و غدد لنفاوی، یک بیماری طولانی ‌مدت ( مزمن ) است که باعث تورم در بافت‌های داخلی می‌شود.  این عارضه می‌تواند بر هر بخشی از بدن تاثیر بگذارد , اما معمولا ً در بازوها و یا پاها رشد می‌کند.

این عارضه زمانی رشد می‌کند که سیستم لنفاوی درست کار نکند. سیستم لنفاوی شبکه‌های از کانال‌ها و غدد در بدن است که به مبارزه با عفونت و حذف مایعات اضافی کمک می‌کند. مهم است که لنف ادم هر چه زودتر شناسایی و درمان شود.  اگر درمان نشود، می‌تواند بدتر شود.

به‌محض مشاهده تورم ناگهانی دست و پا به پزشک مراجعه‌کنید. اگر مشخص‌ شود که شما به یکی از انواع لنف‌ادم مبتلاشده‌اید، باید با پزشک خود درباره منابع و متخصصین مورد نیاز برای درمان بیماری مشورت کنید. برای درمان لنف ادم، ما برای شما محصولات متعددی فراهم نموده ایم: آستین طبی، پمپ dvt، جوراب لنف، قوزک بند، زانوبند و … این محصولات فشار متغیری را روی بازو و پاهای شما اعمال می‌کنند که منجر به کاهش تورم و درد می‌شود. شرکت محور پزشکی آسیا، اولین و تخصصی‌ترین مرکز واردکننده محصولات لنف ادم، آماده‌ی ارائه‌ی خدمات به شما هم‌میهنان عزیز می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا سفارش محصول با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

1- درمان با دستگاه

پمپ DVT و دستگاه لنف ادم به صورت متناوب از بیرونی‌ترین بخش اندام به سمت مرکز بدن فشار وارد می‌کند. موج فشار از طریق  محفظه های قابل تورم در داخل یک گن مخصوص ایجاد می‌شود که دور ناحیه‌ی تحت درمان بسته می‌شود. هر محفظه به ترتیب متورم می‌شود و یک حرکت ماساژ هدایت شده‌ ملایم را اعمال می‌کند که به مایع لنفاوی ، گیر افتاده کمک می‌کند تا راه خود را به سمت کانال‌های لنفاوی باز پیدا کند. بعد از اتمام این دوره تناوب، پمپ فشار را رها می‌کند و به رگ‌های لنفاوی اجازه‌ی پر شدن را می‌دهد. سپس این فرایند مجدداً شروع می‌شود و برای مدت زمان تجویز شده برای درمان تکرار خواهد شد.

برای درمان لنف ادم، به ویژه افرادی که عوارض شدید ویژه‌ای دارند، ممکن است از استفاده ترکیبی از روش‌های مختلف درمان بهره ببرند. به ویژه روش‌هایی که مفید هستند عبارتند از: یک رژیم ترکیبی از تخلیه لنفاوی دستی و پنوماتیک. لنف ادم یک اختلال مزمن است، اما می‌تواند به طور موثر درمان شود و کیفیت زندگی بیمار را بهبود ببخشد. این درمان را می‌توان به طور کامل در کلینیک و یا در خانه بیمار انجام داد. این درمان فشاری به بیماران امکان استقلال و کارآیی درمان خانگی را فراهم مینماید. پزشک نیز می‌تواند درمان را زیر نظر داشته باشد و مطمئن شود همه چیز در توالی است.

درمان لنف ادم با دستگاه
درمان لنف ادم با پمپ دی وی تی

شرکت محور پزشکی آسیا وارد کننده و نماینده رسمی پمپ dvt ، برند wonjin کره جنوبی،
آماده‌ی ارائه‌ی خدمات به شما هموطنان عزیز می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا سفارش محصول با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید:

مشاهده > مشخصات و قیمت پمپ DVT

2- درمان لنف ادم با آستین مخصوص

درمان لنف ادم با آستین
درمان لنف ادم با آستین طبی بند دار
درمان لنف ادم با آستین طبی
درمان لنف ادم با آستین لنف ادم varimed ترکیه

این آستین برای درمان لنف ادم دست استفاده می شود. آستین طبی، در دو مدل می باشد مدل اول از ساق دست تا انتهای بازو ، مدل دوم از انگشت شست تا انتهای بازو کشیده می شود. برخی از انواع آستین دارای یک بند می باشند که آستین را حفظ می کنند. این آستین ها برای پاسخگویی به نیازهای بیماران مبتلا به لنف ادم شدید طراحی شده است. عمل فشار مداوم، غدد لنفاوی را برای جذب مایعات و پروتئین فعال می‌کند و مایعات اطراف نواحی سالم را برای جذب به کار می‌اندازد.

3- درمان لنف ادم با بریس های طبی فشاری

طب ورزشی می تواند برای درمان لنف ادم و همچنین بسیاری از آسیب های اسکلتی عضلانی مانند آسیب های ورزشی استفاده شود. این آسیب ها دلایل مختلفی دارد. به عنوان مثال ، آرنج می تواند با حمل یک چمدان ، چرخاندن یا باز کردن دستگیره در آسیب ببیند. یا زانوی یک دونده در هنگام پیاده روی بیش از حد به داخل پا پیچ بخورد.

صدمات ورزشی ناشی از روش های آموزش اشتباه ، ناهنجاری هایی ساختاری است که قسمت های خاصی از بدن را بیش از دیگران مورد فشار قرار می دهد و ضعف ماهیچه ها ، تاندون ها و رباط ها را ناشی می شود. بسیاری از این صدمات ناشی از ساییدگی مزمن و پارگی مزمن است که از حرکات تکراری و استرس زا بر بدن ایجاد می شوند.

شایع ترین علت آسیب دیدگی عضلات و مفاصل ، روش های آموزش اشتباه است. مربی اجازه نمی دهد بعد از تمرین، ریکاوری  کافی انجام شده یا هنگام بروز درد، ورزش را متوقف نمی کند. ناهنجاری های ساختاری می تواند با فشار دادن قسمت هایی از بدن به طور ناموزون ، فرد را مستعد آسیب ورزشی کند. به عنوان مثال، هنگامی که پاها دارای طول نابرابر هستند ، نیروی بیشتری روی لگن و زانوی پای بلند اعمال می گردد.  به طور کلی ، درد هنگامی متوقف می شود که فعالیت متوقف می شود اما هر بار که شدت تمرین بالا میرود، درد عود می کند.

3- DLT

یک درمان توصیه ‌شده برای لنف ادم درمان هضم لنفاوی است ( DLT ).

DLT در واقع درمان مختص لنف ادم نیست،  اما می‌تواند به کنترل علایم کمک کند.  اگر چه زمان و تلاش زیادی برای درمان لنف ادم لازم است،  این نوع درمان می‌تواند برای تحت کنترل در آوردن لنف ادم استفاده شود.

۴ بخش برای DLT وجود دارد:

  1. باند فشاری: برای کمک و تسریع درمان با تمرینات ورزشی مفید است. و مایع لنفاوی را از عضو آسیب دیده خارج میکند و مانع افزایش مجدد آن در عضو میشود.
  2. مراقب پوستی: نگه داری پوست با قرار دادن پوست در شرایط خوب ریسک عفونت را کاهش میدهد.
  3. تمرینات ورزشی: با تمرینات ماهیچه میتوان آب اضافی را از عضو آسیب دیده خارج نمود.
  4. تکنیک های ماساژ خاص: این تمرینات با نام خارج سازی آب لنفاوی به صورت دستی یا MLD شناخته میشوند. این تمرینات باعث تحریک جریان مایع در سیستم لنفاوی می‌شود و تورم را کاهش می‌دهد.

DLT فاز فشرده درمان است که طی آن می‌توانید به مدت چند هفته درمان روزانه خود را دریافت کنید تا حجم آسیب‌ بدنی کاهش یابد. پس از آن فاز دوم به نام فاز مراقبت و نگهداری شروع میشود.  شما تشویق خواهید شد که از تکنیک‌های ماساژ ساده استفاده کنید،  لباس‌های فشرده بپوشید و به ورزش ادامه دهید. هدف از این مرحله درمان،  حفظ اندازه مناسب عضو آسیب‌ دیده است. برای اطمینان از درست بودن روند باید هر چند ماه یک ‌بار پیشرفت عضو آسیب دیده را بررسی کنید.

الف- باند فشرده سازی و پوشش های کشی

برعکس جریان خون سیستم لنفاوی یک پمپ مرکزی مانند قلب نداشته تا مایع را به سمت غدد هدایت کند. به جا آن مایع لنفاوی با استفاده از حرکت و انقباض ماهیچه های اطراف حرکت میکند. به همین دلیل است که تمرینات ورزشی اهمیت ویژه ای برای بدن دارند. باندهای فشاری و یا پوشاک کشسان مانند ساق دست های طبی ، دستکش لنف ادم و جوراب فشاری با قرار گرفتن روی ماهیچه ها فشاری در جهت مقابل به آن ها وارد میکنند و سبب انقباض ماهیچه و نهایتا حرکت مایع لنفاوی میشوند. به خصوص هنگامی که برای بهبود تمرینات خاص ورزشی انجام میشود، استفاده از باند های فشاری و پوشاک کشسان میزان مایع خارج شده از عضو را افزایش میدهد و موجب تسریع روند بهبود بدن میشود.

باند های فشاری و ساق های طبی همچنین میتوانند گزینه خوبی برای حفظ جریان مایع بعد از جلسات ماساژ درمانی باشند و از جمع شدن دوباره مایع لنفاوی به عضو آسیب دیده به خوبی جلوگیری کنند. باند های ولکرو میتوانند جایگزین باندهای فشاری و ساق های طبی شوند چرا که استفاده از آنها آسانتر است.

ب- مراقبت های پوستی

نگه داری پوست در شرایط مناسب برای محافظت از بدن در مقابل عوارضی مانند سلولیت و یا عفونت های پوستی حیاتی است.

ج- تحرک و تمرین

تیم درمانی و مراقبتی شما در برابر لنف ادم با طراحی و کاربرد تمرینات و تجهیزات مناسب میتوانند برنامه مدونی به منظور تحرک و بهبود شما در نظر بگیرند تا ماهیچه های شما به اندازه کافی ورزیده شده و مایع لنفاوی از عضو آسیب دیده خارج شود. به علاوه، در صورتی که اضافه وزن داشته باشید تیم درمانی در کاهش آن به شما کمک خواهند کرد. برنامه ورزشی شما میتواند شامل تمرینات خاص اعضای بدن و همچنین تمرینات کلی مانند شنا، دوچرخه سواری و پیاده روی شود.

د- ماساژ

برای شروع شما احتمالا نوع خاصی از ماساژ را دریافت خواهید کرد. همانطور که پیش تر اشاره شد خارج سازی آب لنفاوی به صورت دستی یا MLD برای درمان و کنترل لنف ادم توصیه میشود و توسط یک متخصص ماساژ درمانی به طور منظم برای شما انجام میشود تا آب میان بافتی از ناحیه آسیب دیده به سمت نواحی سالم خارج شده و تورم کاهش یابد. ماساژ درمانگر شما همچنین برای حفظ شرایط در حالت مطلوب و پیش گیری از عود مجدد در دوران مراقبت و نگه داری تمرینات ساده ای را برای ماساژ خود به شما آموزش میدهد. که به آن خارج سازی یا SLD گفته میشود.

4- درمان لنف ادم با عمل جراحی

در موارد بسیار نادری برای درمان لنف ادم از عمل جراحی استفاده میشود. سه نوع عمل جراحی میتواند برای درمان این عارضه استفاده شود.

  • حذف بخش‌های پوست اضافی و بافت زیرین ( debulking )
  • حذف چربی از عضو آسیب دیده ( liposuction )
  • ترمیم جریان مایع لنفاوی اطراف بخش آسیب دیده از سیستم لنفاوی – برای مثال , با اتصال سیستم لنفاوی به رگ‌های خونی مجاور.

این جراحی ها معمولا به کاهش سایز ناحیه آسیب دیده از لنف ادم کمک خواهد کرد.

5- لیپوساکشن

تجمع چربی از ویژگی‌های بارز ورم لنف ادم است.  لیپوساکشن عملی است که در آن یک لوله نازک از طریق برش‌های کوچک ( شکاف‌هایی ) که در پوست ایجاد می‌شود چربی را بیرون میریزد.  از این روش می‌توان برای حذف چربی اضافی از یک عضو آسیب‌ دیده برای کاهش اندازه آن استفاده کرد.  بعد از جراحی باید از ساق و یا جوراب فشاری برای فشرده سازی عضو آسیب دیده شبانه روز استفاده کنید تا بتوانید تورم را کاهش دهید.

پیشگیری از لنف ادم

نمیتوان به طور کامل از لنف ادم بروز لنف ادم جلوگیری کرد اما توصیه های پیش رو خطر رشد لنف ادم در بدن را افزایش میدهند. اگر مبتلا به لنف ادم هستید این مقاله مطمئنا به شما کمک خواهد کرد.

مراقبت های پوستی

عضو آسیب دیده توسط لنف ادم در بدن شما بیشتر از بقیه بخش ها در معرض عفونت ایجاد مایعات در بافت ها قرار دارد. هر برش و زخم کوچکی در بدن میتواند اجازه ورود میکروب و باکتری به بدن شما را بدهد. و نهایتا منجر به عفونت شود. عفونت های پوستی همچین میتوانند سیستم لنفاوی شما را آسیب زده و منجر به گسترش لنف ادم شوند. به روشهای زیر میتوانید از بروز و گسترش لنف ادم پیشگیری کنید:

  • نداشتن تزریقات یا کنترل فشار خون در ناحیه آسیب دیده در هر زمان ممکن.
  • شستشو و درمان زخم و یا جای زخم با کرم آنتی سپتیک.
  • جلوگیری از نیش خوردی توسط حشرات با استفاده از اسپری های ضد حشره.
  • پوست را روزانه مرطوب کردن تا انعطاف‌پذیری آن حفظ شود – پزشک عمومی می‌تواند یک کرم مناسب برای این روتین تجویز کند
  • از حمام کردن در آب داغ خود داری کردن – سونای بخار و آب داغ میتواند تورم را افزایش دهد.
  • جلوگیری از آفتاب سوختگی با استفاده از کرم های ضد آفتاب با اس – پی – اف بالا.
  • در صورتی که یکی از اعضای بالا تنه شما دچار این عارضه شده باشد، پوشیدن و استفاده از دستکش باغبانی برای انجام کار های خانه و حیاط منزل که میتواند از بریدگی و آفتاب سوختگی پوست دست جلوگیری نماید.
  • استفاده از کرم و پماد های ضد قارچ برای پوست دست و پا به منظور جلوگیری از عفونت قارچی به خصوص زمانی که عضوی از پایین تنه از لنف ادم متاثر است.
  • گرفتن ناخن با ناخن گیر تمیز
  • برای مراقبت از پا و ناخن با یک متخصص مراقبت از پا مشورت کنید , مطمئن شوید که به آن‌ها بگویید به لنف ادم دچار هستید
  • پوشیدن کفش های مناسب که اندازه پای شما باشند و روی پای شما را به خوبی بپوشانند درصورتی که پای شما دچار لنف ادم شده باشد ضروری است.
  • برای به حداقل رساندن آسیب و زخم میتوانید از یک موزر برقی استفاده کنید.
  • لباس‌های چسبان و یا جواهرات تنگ به تن نداشته باشید

در صورت بروز دوباره یا پیشرفت علائم با پزشک عمومی تماس بگیرید . این علایم ممکن است شامل قرمزی یا احساس گرما در پوست باشد .

عادات سالم

انتخاب سبک زندگی سالم کمک شایانی به کاهش ریسک لنف ادم در بدن شما میکند. همچنین در بهبود لنف ادم نقش مهمی دارد. عادات سالم میتواند شامل:

  • رژیم غذایی سالم و متعادل
  • حفظ وزن در میزان قابل قبول- میتوانید از محاسبه گر وزن سالم برای کنترل سلامت وزن خود استفاده کنید.
  • ورزش مداوم

پایان مقاله “روش های درمان لنف ادم”. امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

کلید واژه: درمان لنف ادم با لیزر، درمان لنف ادم در طب سنتی، درمان لنف ادم پا در طب سنتی، زالو درمانی برای لنف ادم، درمان لنف ادم در طب اسلامی، ورزش لنف ادم پا

دیدگاهتان را بنویسید